Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Επιστρέψαμε από την Αυστραλία, με τις βαλίτσες γεμάτες γνώση και πληροφόρηση!!

Η Eucalyptus, πραγματοποίησε εκπαιδευτική αποστολή στην Αυστραλία από τις 18 έως τις 28 Οκτωβρίου με τους Κορδώνη Ελένη (Υπεύθυνη διαχείρισης ενεργειακών καλλιεργειών και φυτωρίων), Δανιά Απόστολο (Υπεύθυνος φύτευσης, διαχείρισης φυτευτικών μονάδων και πολλαπλασιαστικού υλικού) και Κωνσταντίνου Ελένη (Υπεύθυνη επικοινωνίας με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο), σε παγκοσμίως αναγνωρισμένα ινστιτούτα και εταιρείες όπως οι,

  • Forest Products Commission (FPC),
  • Development Department of Agriculture and Food, 
  • Australian BlueGum Plantations (ABP) και
  • WAPRES

με σκοπό την εξειδίκευση στην καλλιέργεια συγκεκριμένων ποικιλιών ευκαλύπτου και την αγορά βελτιωμένων γενετικά σπόρων.

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας, ήταν το ινστιτούτο Forest Products Commission (FPC) στο Bunbury και η συνάντηση με τον Ian Dumbrell, υπεύθυνο δασικής και βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου συζητήσαμε πλήρως για ανάπτυξή, παραγωγή και αποδοτικότητά για τα περισσότερα είδη ευκαλύπτου.

 

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την WAPRES μία από της μεγαλύτερες εταιρείες διαχειρίσεις χιλιάδων εκταρίων φυτειών Globulus Blue Gum στην Δυτική Αυστραλία και εξαγωγής wood chips για χαρτοπολτό. Εκεί συναντήσαμε τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Ian Telfer, όπου μας ξενάγησε στο εργοστάσιο παραγωγής wood chips και μας μίλησε για τις διάφορες ποικιλίες ξύλου που χρησιμοποιούν όπως ευκάλυπτο, πεύκο κ.α. Επίσης ήρθαμε σε επαφή με πολλά ειδικευμένα άτομα τις εταιρείας, όπου μας έδειξαν λεπτομερώς το κάθε στάδιο παραγωγής wood chips, από την κοπή μέχρι και την φόρτωση πλοίου για εξαγωγή.

 

 

 

Το ταξίδι μας συνεχίστηκε στο Manjimup με τον Steve Walsh, επιτηρητή του φυτωρίου της εταιρείας WAPRES, όπου εκεί είδαμε όλα τα στάδια ανάπτυξης του ευκαλύπτου Globulus Blue Gum, από τον σπόρο μέχρι και την φύτευση του στο αγροτεμάχιο. Ξεναγηθήκαμε στις σύγχρονες και μεγάλες εγκαταστάσεις του θερμοκηπίου της εταιρείας και είδαμε φυτείες ευκαλύπτου από 2  μέχρι και 20 έτων. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη Monica Dalton, την υπεύθυνη διάθεσης σπόρων του ινστιτούτου Forest Products Commission (FPC), από όπου και θα προμηθευτούμε ποικιλίες ευκαλύπτου ανάλογων των διαφορετικών εδαφολογικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε περιοχή του ελληνικού εδάφους. Συζητήσαμε λεπτομερώς για τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους που θα προμηθευτούμε και ξεναγηθήκαμε σε τεράστιες φυτείες ευκαλύπτου από τις συγκεκριμένες ποικιλίες.

 

 

Στην περιοχή του Albany συναντηθήκαμε με τον Ben Bradshaw, διευθυντή έρευνας και ανάπτυξης σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φύτευσης Globulus Blue Gum παγκοσμίως, την Australia BlueGum Plantations (ABP) από όπου και θα προμηθευτούμε τους σπόρους Globulus. Εκεί ήρθαμε σε επαφή με τους κορυφαίους ειδικούς στο κλάδο για την καλλιέργεια ευκαλύπτου και ξεναγηθήκαμε σε αχανείς εκτάσεις με Globulus Blue Gum. Είδαμε βήμα βήμα όλα τα στάδια καλλιέργειας, από την φύτευση μέχρι και την συγκομιδή. Επίσης ξεναγηθήκαμε στα φυτώρια της εταιρείας, με σκοπό να αποκτήσουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία  για την πλήρη κάλυψη των αναγκών που μπορεί να προκύψουν σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας.

 

 

 

Στο τέλος του ταξιδιού μας συναντηθήκαμε με τον Dave Guille, υπεύθυνο χειρισμού των υποκατάστατων καλλιέργειας του ινστιτούτου Forest Products Commission (FPC), στο Albany όπου μάθαμε για την εξαγωγή ελαίων για διάφορα είδη ευκαλύπτου και πιο λεπτομερώς για τις δικές μας ποικιλίες. Ξεναγηθήκαμε σε φυτείες ευκαλύπτων κατάλληλων για την εξαγωγή ελαίου και είδαμε τον τρόπο συγκομιδής τους, αλλά και την διαδικασία εξαγωγής του ελαίου.

 

 

Το συγκεκριμένο ταξίδι, αποτέλεσε σταθμό και πηγή πολύτιμων πληροφοριών στην προσπάθεια συλλογής όλης της απαιτούμενης γνώσης και τεχνογνωσίας στο συγκεκριμένο τομέα. Επειδή όμως η γνώση δεν έχει όρια και η ανάγκη για συνεχή πληροφόρηση είναι αδιαμφισβήτητη, δεν σταματάμε εδώ!! Έχουμε ήδη προγραμματίσει και στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιήσουμε παρόμοια εκπαιδευτικά ταξίδια με σκοπό την εδραίωση μας στην αγορά ως την πλέον εξειδικευμένη εταιρία στο τομέα καλλιέργειας ευκαλύπτου.

Νοιαζόμαστε για τους επενδυτές μας και το αποδεικνύουμε έμπρακτα!