Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Ευχαριστήριο προς την Επιστημονική Ομάδα της Easy2Find και την Ερευνητική Ομάδα του ΑΠΘ

Η Εταιρεία μας Easy2Find Biomass and Energy, μετά από προσπάθεια ετών στον τομέα έρευνας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και με την πολύτιμη βοήθεια κορυφαίων επιστημόνων που ειδικεύονται σε αντίστοιχους τομείς, κατάφερε και είναι σε θέση να δώσει λύση σε σειρά σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας αρκετά χρόνια, προβλήματα όπως την ατμοσφαιρική ρύπανση, τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων και τη διαχείριση υποπροϊόντων που προκύπτουν από κάθε λογής ρυπογόνων αποβλήτων ζωικής ή φυτικής προέλευσης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την κατασκευή φίλτρων για την απορρύπανση χημικών και λοιπών ρύπων από καυσαέρια, αστικά λύματα  και ζωικά απόβλητα. Μια σειρά καινοτόμων εφαρμογών που έχουν ξεπεράσει το πειραματικό στάδιο και ολοκληρώνεται η βιομηχανική παραγωγή τους.

Η χρήση των παραπάνω εφαρμογών, δίνει τη δυνατότητα στην Easy2Find Biomass and Energy να ολοκληρώσει και να  θέσει σε λειτουργία Μονάδες παραγωγής ενέργειας από Αστικά Απόβλητα κάνοντας την, την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα η οποία εναρμονίζεται πλήρως με τους κανόνες κυκλικής οικονομίας! 

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και πριν την εκπνοή του 2014, η εταιρεία μας θα ανακοινώσει τα σχέδια της για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ρεύματος από αστικά απόβλητα (σκουπίδια) με την πλήρη αξιοποίηση τους, καταργώντας την ανάγκη Υγειονομικής ταφής τους, παράγοντας από αυτά οργανικό λίπασμα και όπου δεν είναι εφικτή η παραγωγή ρεύματος τη δημιουργία Pellet από τα απορρίμματα.  

Σχετικό άρθρο του Υπουργού ΠΕΚΑ «Πρέπει να κινηθούμε προς μια ενεργειακά αποδοτική και κυκλική οικονομία», απόφαση της ΕΕ για τη διαχείριση των αποβλήτων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην βιομηχανία, στη θέρμανση και στη γεωργία, αντικαθιστώντας τα ορυκτά καύσιμα. 

Η επιστημονική ομάδα που κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις συγκεκριμένες καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα των ΑΠΕ, απαρτίζεται από τους κάτωθι κορυφαίους επιστήμονες οι οποίοι αποτελούν και μέλη της Ερευνητικής ομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:

  • Λάκης Χρήστος - Γεωλόγος, Εδαφολόγος, Περιβαλλοντολόγος, Διδακτικό προσωπικό Γεωπονικής Σχολής (Ε.Ε.ΔΙ.Π)
  • Καλοφωλιάς Δημήτρης - Μηχανολόγος Μηχανικός, Γεωπόνος
  • Αδαμίδης Αδάμ - Γεωλόγος με ειδικότητα στην γεωθερμία
  • Μοράκης Γρηγόρης - Γεωπόνος με ειδικότητα στην εκχύλιση αρωματικών φυτών

 

Η Easy2Find Biomass and Energy, θεωρεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι τόσοι επιστήμονες, τέτοιου βεληνεκούς ενστερνίζονται τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της και έκαναν αποδεκτή την πρόσκλησή της να συμμετέχουν συμβουλευτικά στην από δω και πέρα πορεία της. 

Θέλοντας και προσωπικά να τους ευχαριστήσω, νοιώθω την ανάγκη να τους διαβεβαιώσω ότι η απόφαση τους αποτελεί σταθμό για την Ελληνική οικονομία!          

                                          

Με τιμή,

Λιάσκος Σταμάτης