Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Οι 10 συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από το Pellet

  1. Τι είναι το pellet;

Πρόκειται για στερεό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σαν καύσιμη ύλη, έχει κυλινδρική μορφή και είναι ιδιαίτερα συμπαγές. Παράγεται από προϊόντα επεξεργασίας ξύλου ή και φυτών. Χαρακτηριστικό του είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία που συνεπάγεται την πολύ υψηλή απόδοσή κατά την καύση.

  1. Ποια είναι η τιμή του pellet;

Η τιμή του pellet σήμερα ανέρχεται περίπου στα 0,30€/κg(+ φ.π.α)

  1. Ποιοι είναι οι πιο διαδεδομένοι τύποι στερεών καυσίμων;

Σε παγκόσμια κλίμακα συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας οι πιο διαδεδομένοι τύποι στερεών καυσίμων είναι το pellet και το ξύλο.

  1. Γιατί να επιλέξω λέβητα στερεών καυσίμων;

Για λόγους οικονομίας και οικολογίας. Οι λέβητες pellet μπορούν να μειώσουν το κόστος θέρμανσης κατά 50- 60% σε σχέση με τους λέβητες πετρελαίου, ενώ παράλληλα είναι απόλυτα φιλικοί προς το περιβάλλον, καθώς εκλύουν ελάχιστους ρύπους.

  1. Πόσο συχνά απαιτείται ο καθαρισμός του δοχείου στάχτης σε ένα λέβητα pellet;

Εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε λέβητα. Η Easy2find αναλαμβάνει τον καθαρισμό της  μονάδας σας κάθε φορά που απαιτείται.

  1. Από πού μπορώ να προμηθευτώ την πρώτη ύλη για να ανεφοδιάσω το σύστημά μου;

Η Easy2find καινοτομεί και στο κομμάτι του εφοδιασμού της πρώτης ύλης καθώς προμηθεύει η ίδια τους πελάτες της χωρίς οι ίδιοι να αναγκαστούν να αναζητήσουν σημεία διανομής προϊόντων στερεών καυσίμων.

  1.  Αν αντικαταστήσω τον συμβατικό λέβητα με λέβητα pellet, τι παρεμβάσεις πρέπει να κάνω στο ήδη υπάρχον σύστημα θέρμανσης;

Καμία απολύτως παρέμβαση. Γίνεται αντικατάσταση του παλιού λέβητα χωρίς να επηρεάζονται οι υπάρχουσες σωληνώσεις του κτιρίου. Αν επιθυμούμε μπορούμε να διατηρήσουμε και το συμβατικό λέβητα.

  1. Εν μέσω οικονομικής κρίσης με προβληματίζει το κόστος αγοράς ενός λέβητα pellet, τι μπορώ να κάνω;

Η εξοικονόμηση χρημάτων που θα έχουμε στην πορεία από την  αντικατάσταση του παλιού μας λέβητα είναι πολύ μεγαλύτερη από το κόστος αντικατάστασης.

  1. Σε περίπτωση βλάβης του συστήματος τι μπορώ να κάνω;

H Easy2find, είναι κοντά σας κάθε στιγμή. Σας παρέχει 24ωρη παρακολούθηση της μονάδας σας μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ώστε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν υπάρξει, οι τεχνικοί μας θα έρθουν σε άμεση επαφή μαζί σας για την ομαλή αποκατάστασή του.

  1. Να επιλέξω σόμπα ή λέβητα;

Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή. Ο λέβητας βέβαια αποτελεί πιο "ολοκληρωμένη" λύση, με άνεση και ευκολία στην χρήση.