Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Ολοένα και περισσότερα σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν το Wood Pellet για κύρια πηγή θέρμανσης!

Ενώ ημερολογιακά ο χειμώνας 2012 / '13 ξεκινά επίσημα στις 21 Δεκεμβρίου, για όσους διαμένουν στις βόρειες περιοχές της χώρας γνωρίζουν ότι ο το χειμώνας έχει ήδη φτάσει. Για πολλούς από εμάς το κρύο, όχι μόνο σηματοδοτεί την ανεπίσημη έναρξη για την περίοδο των διακοπών αλλά σημαίνει επίσης ότι υψηλοί λογαριασμοί θέρμανσης είναι καθ’ οδόν.

Η αμερικανική Energy Information Administration κυκλοφόρησε την ετήσια βραχυπρόθεσμη έκθεση για την Ενέργεια και τα καύσιμα τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του τρέχοντος έτους, οι δαπάνες των νοικοκυριών φέτος για το πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθούν 19 %. Αν η εκτίμηση αυτή καταλήξει να είναι ακριβής, αυτό σημαίνει ότι τα νοικοκυριά που καίνε πετρέλαιο θέρμανσης θα έρθουν αντιμέτωπα με υψηλότερες δαπάνες, οι οποίες αναμένεται να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ για αυτό το χειμώνα. Ωστόσο, η θέρμανση με πετρέλαιο δεν είναι το μόνο καύσιμο θέρμανσης των νοικοκυριών που θα παρουσιάσει σημαντική αύξηση στην τιμή του αυτό το χειμώνα. Οι δαπάνες των νοικοκυριών για το φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθούν 15%.

Μέρος της αύξησης αυτής οφείλεται στις καιρικές συνθήκες. Για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το περασμένο έτος ήταν αρκετά ζεστό. Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί της ΕΙΑ αναμένουν αυτός ο χειμώνας να είναι κατά μέσο όρο 2 % θερμότερος στα βορειοανατολικά και νότια από το μέσο όρο της τριακονταετίας, θα είναι όμως 20-27% ψυχρότερος σε σχέση με τον περσινό.

Φέτος, ο αριθμός των νοικοκυριών σε εθνικό επίπεδο που θα θερμαίνεται με ξύλο αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,6 εκατομμύρια, αυτό αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξεως του 3% σε σχέση με πέρυσι. Η χρήση στις μεσοδυτικές πολιτείες αναμένεται να αυξηθεί στο υψηλότερο ποσοστό, με αύξηση 3,6 τοις εκατό και να φτάσει στα 651.000 άτομα.

Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στην έκθεση παρουσιάζουν μια σταθερή αύξηση του αριθμού των κατοικιών που χρησιμοποιούν το ξύλο ως κύρια πηγή θέρμανσης. Το 2006 / '07 μόλις 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι σε εθνικό επίπεδο θερμαίνονταν με ξύλο. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε χρόνο, ξεπερνώντας τα 2,5 εκατ. πέρυσι.


Η έκθεση της ΕΙΑ κυκλοφόρησε πριν από τον τυφώνα Sandy, κάτι που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται εάν η "Frankenstorm" θα έχει καταλυτική επίδραση στον αριθμό των νοικοκυριών που θα είναι ανοιχτά στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν τα Wood Pellets ως την κύρια πηγή θέρμανσής τους.

Κατ 'αρχάς, νομίζω ότι υπάρχει μια αυξανόμενη πλέον αποδοχή της επιστήμης όσο αφορά τις κλιματικές αλλαγές στις ΗΠΑ. Όσο τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα λαμβάνουν σοβαρά μέτρα για να μειώσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Δεύτερον, οι διακοπές ρεύματος σε συνδυασμό με τις σποραδικές διακοπές στη διανομή καυσίμων, μαζί με διάφορους άλλους παράγοντες θα κάνουν τη χρήση του ξύλου και του wood Pellet πολύ πιο ελκυστική ειδικά στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο. Τα Wood Pellet είναι εύκολα και (εξαιρετικά ασφαλή) στην αποθήκευση τους, και δεν επηρεάζονται από τις διακοπές ρεύματος ή άλλα βραχυπρόθεσμα προβλήματα που σχετίζονται με τη διανομή και την παροχή των καυσίμων.

Επιπλέον, η συνεχής ανοδική πορεία των τιμών θα είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που θα οδηγήσουν στην όλο και μεγαλύτερη χρήση του ξύλου και του Wood Pellet για την παροχή θερμότητας. Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε από το National Geographic αναφέρει την ιστορία μιας οικογένειας στα βορειοανατολικά η οποία έχει καταφέρει να εξοικονομήσει περίπου $ 3.000 ανά έτος με την αλλαγή της κύριας πηγής ή θέρμανσής του από πετρέλαιο σε wood pellet!

Της Erin Vogele
5 Νοεμβρίου 2012

Πηγή: biomassmagazine.com