Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για την παραγωγή δενδρυλλίων Ευκαλύπτου, στο φυτώριό μας

Το φυτώριο της Eucalyptus αποτελείται από συνολική έκταση 10 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 5στρ. είναι στεγασμένα. Βρίσκεται στην περιοχή της Γαυρολίμνης Ναυπάκτου, είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και εναρμονισμένο πλήρως με τις ανάγκες για την παραγωγή δενδρυλλίων ευκαλύπτου.

Το στεγασμένο θερμοκήπιο, εκτάσεως 5στρ. περίπου, είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, με δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού μέσω υπολογιστή και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες, υπάρχει δυνατότητα εξαερισμού με άνοιγμα της οροφής. Υπάρχει σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας, ώστε κατά την διάρκεια του χειμώνα να υπάρχει πάντα η επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο που αναπτύσσονται τα δενδρύλλια.

Σε ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, πραγματοποιείται η δημιουργία των μοσχευμάτων από πιστοποιημένους ως προς την βλαστικότητα και αποδοτικότητα σπόρους που προμηθευόμαστε από την Αυστραλία, καθώς και η υγιής ανάπτυξη των διαφορετικών ποικιλιών ευκαλύπτου που διαθέτει η εταιρεία μας και προορίζονται για φύτευση στα αγροτεμάχια των επενδυτών – καλλιεργητών μας. 

Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη τόσο του Αυστραλιανού Ινστιτούτου, όσο και της Ισπανικής εταιρείας Ence.

Τέλος, στον εξωτερικό χώρο του θερμοκηπίου έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό οίκημα με σκοπό τη φιλοξενία του προσωπικού, για τη συνεχή φύλαξη των χώρων. Στην υπόλοιπη μη στεγασμένη έκταση των 5 στρ., υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες κατασκευές για την τοποθέτηση των ανεπτυγμένων δενδρυλλίων που προορίζονται για φύτευση στα αγροτεμάχια των επενδυτών – καλλιεργητών.