Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Πρόγραμμα λειτουργίας Φυτωρίου 2016 - 2020

Με την απόκτηση της άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας Δασικού Φυτωρίου με δικαίωμα παραγωγής και εμπορίας δασικού πολλαπλασιαστικού υλικού, η Eucalyptus σταματάει την εισαγωγή έτοιμων δενδρυλλίων από το εξωτερικό και ξεκινάει την παραγωγή δικού της φυτευτικού υλικού με σκοπό την φύτευση των 2500 περίπου στρεμμάτων που διαθέτει στην περιοχή Αυλάκι Στυλίδας στην Κεντρική Ελλάδα, στην οποία θα φυτευτούν 3.000.000 περίπου δενδρύλλια ευκαλύπτου.

Κατ’ επέκταση, παύουν οι φυτευτικές περίοδοι που ίσχυαν μέχρι σήμερα, αφού πλέον δίδετε η δυνατότητα συνεχούς αποθέματος και διάθεσης για φύτευση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το παραπάνω εγχείρημα κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί, με τη συνεργασία που πραγματοποίησε η Eucalyptus με τη Δανέζικη εταιρεία Ellegaard, για την εισαγωγή υπερσύγχρονων μηχανημάτων δυναμικότητας παραγωγής 80.000 δενδρυλλίων/ημέρα με τη μέθοδο φύτευσης σε ellepot, όπως και με τη συνεργασία της με την εταιρεία Pindstrup για την εισαγωγή χώματος μαύρης τύρφης, εμπλουτισμένου με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία συγκεκριμένα για την ανάπτυξη δενδρυλλίων ευκαλύπτου.

Με την ολοκλήρωση της παραγωγής των δενδρυλλίων ευκαλύπτου Globulus Blue Gum στη Φυτωριακή Εγκατάσταση της Eucalyptus, θα ξεκινήσει και η παραγωγή 3 επιπλέον ποικιλιών ευκάλυπτου (Melliadora, Urophylla και Grandis) με σκοπό την έναρξη του προγράμματος καλλιέργειας και ανάπτυξης ευκαλύπτου για την παραγωγή Μελιού υψηλής διατροφικής αξίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπετε να ξεκινήσει το 2017 με χρόνο ολοκλήρωσης το 2020 και θα αφορά την παραγωγή 20.000.000 περίπου δενδρυλλίων ευκαλύπτου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες 3.000 μελισσοκόμων. Το πρόγραμμα και κατ’ επέκταση οι φυτεύσεις θα ξεκινήσουν από τη Βόρεια Ελλάδα με προοπτική σταδιακής ανάπτυξης και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Όλοι οι σπόροι που εισάγονται και κατ’ επέκταση όλα τα δέντρα που παράγονται στο φυτώριό μας προέρχονται από οίκους εγνωσμένης αξίας, συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά φυτοϋγείας και δεν είναι γενετικά τροποποιημένα.