Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Στην πράσινη ενέργεια επενδύουν οι ελληνικές επιχειρήσεις

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, προχωρώντας σε επενδύσεις εναλλακτικής μορφής ενέργειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί εταιρεία εσπεριδοειδών στην Άρτα, η οποία έχει ήδη επενδύσει σε τρεις εναλλακτικές μορφές.

Η εν λόγω εταιρεία ανοίγει το δρόμο σχετικά με την αξιοποίηση της:

  • Αιολικής ενέργειας, με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών που το γνώρισμά τους είναι ότι μπορούν πλέον να δίνουν, μέσω συμπαραγωγής την ενέργεια που χρειάζεται για την προθέρμανση των ζεστών νερών χρήσης της μονάδας για τη λειτουργία.
  • Ηλιακής ενέργειας, με χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων νέας γενιάς εξοπλισμένα με ένα καινοτόμο σύστημα, όπου ψυχόμενα αυξάνουν την απόδοσή τους από 20% έως 40%, ανάλογα την ηλιοφάνεια και τη χρονική περίοδο, εξασφαλίζοντας την επαύξηση της θερμοκρασίας νερών χρήσης σε πρώτο στάδιο για τις λειτουργικές ανάγκες.
  • Βιομάζας από τα κλαδέματα των πορτοκαλεώνων που μετά από επεξεργασία, μετατρεπόμενα σε μορφή Πέλλετ, έτσι ώστε να αξιοποιούνται ως καύσιμη ύλη για την καύση στους 2 κεντρικούς καυστήρες των λεβήτων βιομάζας για παραγωγή ενέργειας για τη θέρμανση των χώρων του εργοστασίου.

Η εταιρεία είναι 100% ελληνικών συμφερόντων-εξαγωγική και όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοί της, ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το τελικό παραγόμενο προϊόν και την εξαγωγή του σε χώρες και αγορές που, μέχρι σήμερα, δεν είχαν ιδιαίτερη παρουσία προϊόντα της κατηγορίας αυτής.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι το κέρδος που εξοικονομείται από τις χρήσεις ΑΠΕ υπολογίζεται σε 200kw/h που είναι η ημερήσια απόδοση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και σε 900.000k/wh, σε ετήσια βάση, υπογραμμίζοντας ότι η παραγόμενη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΑΠΕ καλύπτει κατά 90% τις εσωτερικές ανάγκες του εργοστασίου.

Πηγή: energypress.gr