Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Eucalyptus… όλη η Ευρώπη σε μία επένδυση!

Το site www.eucalyptus.gr δημιουργείται με σκοπό να λειτουργήσει σαν μία Πανευρωπαϊκή πλατφόρμα ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν τον Ευκάλυπτο και την καλλιέργειά του.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποιήσαμε στην Ελλάδα, διαπιστώσαμε το τεράστιο κενό πληροφόρησης που υπάρχει για αυτού του είδους δασική καλλιέργεια, η οποία όμως παρουσιάζει πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, επισκεφτήκαμε το Γεωπονικό τμήμα και το τμήμα Δασικής ανάπτυξης του κορυφαίου στον κλάδο του Πανεπιστήμιου της Μαδρίτης. Κατά την επίσκεψή μας διαπιστώσαμε την τεράστια εμπειρία που κατέχει στον τομέα της Καλλιέργειας Ευκαλύπτου και το πλήθος πληροφοριών με τις οποίες μπορούσε να μας προμηθεύσει.

Κατά τη διάρκεια του ίδιου ταξιδίου, δεχθήκαμε πρόσκληση από τη μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης την ENCE, η οποία παράγει βιομάζα και χαρτί από Ευκάλυπτο, προκειμένου να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας της και τους χώρους που καλλιεργούν και αναπτύσσουν τα δάση Ευκαλύπτου.

Παράλληλα, πίσω στην Ελλάδα ξεκίνησε η συνεργασία μας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το οποίο διαθέτει ευρεία επιστημονική βάση σε θέματα φυτοϋγείας, φυτοπροστασίας, εκτίμησης επικινδυνότητας και ασφαλούς χρήσης γεωργικών φαρμάκων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και το οποίο είναι δίπλα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου με σκοπό τη διασφάλιση της υγιούς καλλιέργειας. Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο διενεργεί για εμάς εργασίες όπως πρόληψη, αντιμετώπιση, έλεγχο καταλληλότητας εδάφους κλπ.

Επίσης, είμαστε σε άμεση επαφή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το οποίο ειδικεύεται σε τεχνολογίες εφαρμογής πελλετοποίησης και επεξεργασίας για την εκμετάλλευση και παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Τέλος, συνεργαζόμαστε με το Διεθνές Ινστιτούτο Ευκαλύπτου της Αυστραλίας από το οποίο προμηθευόμαστε τους σπόρους ευκαλύπτου ποικιλίας Globulus Blue Gum, προκειμένου να είναι απόλυτα πιστοποιημένοι ως προς την βλαστικότητα αλλά και την ποικιλία τους.

Η εταιρεία μας, έχει ξεκινήσει ήδη τη δημιουργία του εγκυκλοπαιδικού site στο οποίο θα συγκεντρώνονται και θα αναρτώνται δεδομένα και πληροφορίες σε συνεργασία με τα δύο τμήματα του Πανεπιστήμιου της Ισπανίας, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά σε θέματα σχετικά με την καλλιέργεια και ανάπτυξη του Ευκαλύπτου. Στόχος μας, είναι η διάδοση του Ευκαλύπτου στον Ελλαδικό χώρο και παράλληλα η πληρέστερη ενημέρωση του καλλιεργητή.

Ευχόμαστε μετά την ανάγνωση να αγαπήσετε τον ευκάλυπτο όσο και εμείς και να έρθετε και εσείς στην ομάδα μας!

Η πλατφόρμα www.eucalyptus.gr είναι υπό κατασκευή. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαστε το συντομότερο δυνατό κοντά σας!