Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Pellet, ο ισχυρός αντίπαλος του πετρελαίου

Η ολοένα αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου στις μέρες μας, είχε σαν αποτέλεσμα την αναζήτηση νέων τεχνολογικών καινοτομιών, που προσφέρουν εναλλακτικής μορφής θέρμανση με χαμηλότερο όμως κόστος. Η λύση του προβλήματος ήρθε με τη ανάπτυξη της τεχνολογίας pellet, τη χρήση δηλαδή συστημάτων θέρμανσης που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το pellet και οι οποίες μας προσφέρουν μείωση του λειτουργικού κόστους του κτιρίου, της τάξεως του 30-40%.

Τα pellets βιομάζας, εμφανίζουν την τελευταία 20ετία στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες κατακόρυφη ανάπτυξη σαν εναλλακτικό, φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο. Η ανάγκη επίτευξης του στόχου για μεγαλύτερη οικονομία και εξοικονόμηση ενέργειας, έφερε νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της θέρμανσης κτιρίων. Έτσι, οι σόμπες και οι λέβητες που καίνε pellets με τιμή περίπου 0,30€ το κιλό ανά ώρα, είναι το αποτέλεσμα στο οποίο οδηγηθήκαμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την ολοένα αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου που σήμερα κυμαίνεται περίπου στο 1,00€ το λίτρο.

Τα συμβατικά καύσιμα βιομάζας, (κούτσουρα ξύλου, κλαδέματα δέντρων κα.) μειονεκτούν εξ' αιτίας της χαμηλής ενεργειακής πυκνότητάς τους και της υψηλής τους περιεκτικότητας σε υγρασία. Αντίθετα, τα pellets είναι στέρεο βιοκαύσιμο υψηλής ποιότητας με εξαιρετικά πλεονεκτήματα, όπως τη χαμηλή υγρασία και το υψηλό ενεργειακό τους περιεχόμενο. Επιπλέον, η ομοιομορφία στο σχήμα και το μέγεθος, τα καθιστά εύκολα στη μεταφορά και την αποθήκευσή τους.

Η σταθερή χημική σύσταση του καυσίμου το καθιστά κατάλληλο για χρήση με πολλές εφαρμογές, όπως οικιακές σόμπες, καυστήρες κεντρικής θέρμανσης, μέχρι και για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η μορφή τους σε συνδυασμό με το μικρό κυλινδρικό τους σχήμα, δίνει στα pellets ιδιότητα ρευστού, επιτρέποντας έτσι την εισαγωγή του σε συστήματα πλήρους αυτοματισμού σε αρκετές εφαρμογές, και διευκολύνει ακόμα την διαχείρισή τους σαν καύσιμο.

Παράδειγμα θερμιδικής και οικονομικής απόδοσης Pellet:

Θερμική απόδοση pellet σε σχέση με το πετρέλαιο:

2 κιλά pellet = 1 λίτρο πετρέλαιο

Κόστος αγοράς καυσίμου:

1 κιλό pellet = 0,30 € - 1 λίτρο πετρελαίου = 1€

Για να πετύχουμε την αντίστοιχη θέρμανση:

2 κιλά pellets X0,30€ = 0,60€ 1λιτρο πετρέλαιο Χ 1,00€ = 1,00€