Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Τι είναι το Pellet;

To Pellet, είναι το υλικό που παράγεται από «ζωντανούς οργανισμούς» όπως ξύλο, υπολείμματα καλλιεργειών κ.α. και χρησιμοποιείται σαν καύσιμο, προκειμένου να παραχθεί ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, για τη παραγωγή pellets χρησιμοποιούνται κυρίως κομμάτια ξύλου, είτε μαλακού (πεύκο, έλατο, ερυθρελάτη), είτε σκληρού (δρύς, σημύδα, ιτιά, λεύκα), καθώς επίσης και υπολείμματα πριονιστηρίων (πχ. Πριονίδι, ροκανίδι, κα).

Με ειδική επεξεργασία που υπόκεινται τα βιολογικά υποπροϊόντα, απαλλάσσονται από κάθε υγρασία και στη συνέχεια συμπιέζονται σε μικρούς κυλίνδρους διαμέτρου 60-80χιλ και μήκους περίπου 100χιλ, τα λεγόμενα pellets. Τα pellets, είναι αυτά που χρησιμοποιούνται σαν καύσιμο στους νέας τεχνολογίας Λέβητες, προκειμένου να παραχθεί κυρίως θερμότητα.

Το pellet λόγω της χαμηλής του υγρασίας δεν εκπέμπει καπνό και δεν αφήνει μεγάλα ποσοστά στάχτης (1%) , αυτό επιτυγχάνεται λόγο της υψηλής απόδοσης ως καύσιμη ύλη που αγγίζει το 94%.