Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Αποκλειστική συνεργασία της Eucalyptus, με την ισπανική εταιρεία Ence

Η Eucalyptus, πρωτοπόρα στην ανάπτυξη Καλλιεργειών Ευκαλύπτου, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την προσφορά ενός ολοκληρωμένου και καθετοποιημένου πακέτου υπηρεσιών για τη διάθεση υγιών δενδρυλλίων ευκαλύπτου, εξασφάλισε  αποκλειστική συνεργασία για όλο τον ελλαδικό χώρο με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής Βιομάζας και χαρτιού στην Ευρώπη, την ισπανική εταιρεία ENCE. Η εταιρία ENCE διαθέτει ευρεία επιστημονική βάση σε θέματα φυτοϋγείας, φυτοπροστασίας και ανάπτυξης διαφόρων ποικιλιών ευκαλύπτου και το εύρος συνεργασίας περιλαμβάνει τόσο την προμήθεια διαφόρων ποικιλιών ευκαλύπτου, όσο και τη μεταφορά τεχνογνωσίας όπως και γενικότερης υποστήριξης για τις δασικές καλλιέργειες, αφού η εμπειρία της στο χώρο μετρά παραπάνω από 40 χρόνια!

Η εταιρεία μας έχει ήδη προχωρήσει τη συνεργασία για συγκεκριμένες ποικιλίες όπως βελτιωμένους σπόρους και κλώνους Globulus Blue Gum 2ης γενιάς, υβρίδια κλπ με σκοπό τη διάθεση των κατάλληλων δενδρυλλίων για κάθε αγροτεμάχιο.

Η ανάπτυξη του προγράμματος της εταιρείας, μέσω συνεχούς ενημέρωσης και επίτευξης σπουδαίων συνεργασιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και θα ακολουθήσει παραγγελία 500.000 δενδρυλλίων για την επόμενη φυτευτική περίοδο Φεβρουαρίου-Μαΐου '15.

Τέλος, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με το Γεωπονικό τμήμα και το τμήμα Δασικής ανάπτυξης του κορυφαίου στον κλάδο του Πανεπιστήμιου της Μαδρίτης, το οποίο κατέχει τεράστια εμπειρία στον τομέα της Καλλιέργειας Ευκαλύπτου και το οποίο μας προμηθεύει με πλήθος απαραίτητων πληροφοριών.

 

Στα πλαίσια της παραπάνω συνεργασίας, πραγματοποιήσαμε ταξίδι στην Ισπανία για να δούμε από κοντά το φυτευτικό μας υλικό και να ενημερωθούμε πλήρως για τις ποικιλίες που αγοράσαμε. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι μας στην Ισπανία, επισκεφθείτε το άρθρο «Η Eucalyptus ταξιδεύει στην Ισπανική  εταιρεία Ence, για την αγορά φυτευτικού υλικού»