Ανάπτυξη και Διαχείριση Καλλιεργειών Ευκαλύπτου

Η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που καλλιεργεί συστηματικά Ευκάλυπτο για την παραγωγή Αιθέριων Ελαίων, Cellulose, Wood Chips και Pellet.

Παραγωγή Ρεύματος από Βιομάζα

Η NRG Land θα διαχειριστεί τις Μονάδες Παραγωγής Ρεύματος και την εμπορία Φυτικής Βιομάζας

Η Eucalyptus ταξιδεύει στην Ισπανική εταιρεία Ence, για την αγορά φυτευτικού υλικού

Η Eucalyptus, ξεκίνησε δυναμικά τις φυτεύσεις για τη φυτευτική περίοδο που διανύουμε, δηλαδή Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2014,  σε αγροτεμάχια πελατών της αλλά και σε δικά της.

Έχοντας πετύχει την αποκλειστική συνεργασία για την εισαγωγή φυτευτικού υλικού, με την κορυφαία στον κλάδο της Καλλιέργειας Ευκαλύπτου ισπανική εταιρεία Ence, πραγματοποιήσαμε ταξίδι στα φυτώρια της στην Ισπανία, με σκοπό να δούμε από κοντά το φυτευτικό μας υλικό, να αποκομίσουμε πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για τη φύτευση και ανάπτυξή τους, καθώς και να εξειδικευτούμε πάνω στις συγκεκριμένες ποικιλίες, με σκοπό την επίτευξη βέλτιστης ανάπτυξης και κατ΄ επέκταση βέλτιστης απόδοσης των δέντρων. 

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας ήταν η πόλη της Μαδρίτης, όπου συναντηθήκαμε με τον κ. Manuel Ibarra Huesa, τον επικεφαλή του φυτωρίου της Ence.  Ο κ. Ibarra Huesa μας ενημέρωσε αναλυτικά για τη δράση της εταιρείας του και του επιστημονικού της προσωπικού, που μετράνε πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη καινούριων ποικιλιών, με στόχο την αύξηση της απόδοσης και την προσφορά παγκόσμια πιστοποιημένων ποικιλιών για την παραγωγή βιομάζας. Τέλος, συζητήσαμε ειδικότερα θέματα που αφορούσαν τις ποικιλίες που αγοράσαμε όπως την ανάπτυξη, την παραγωγή και την αποδοτικότητά τους. 

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις του φυτωρίου στη Huelva και συναντηθήκαμε με την επιτηρήτρια κ. Susana Iglesias Pardiñas και με τον επικεφαλή του ερευνητικού προγράμματος της Ence, τον κ. Federico Ruiz Fernández.

Μας ξενάγησαν στις σύγχρονες και μεγάλες εγκαταστάσεις του θερμοκηπίου της εταιρείας και είδαμε από κοντά το φυτευτικό μας υλικό. Ενημερωθήκαμε πλήρως για τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους, τη φροντίδα, την καλλιέργεια και τρόπους για να διασφαλίσουμε στο μέγιστο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ανάπτυξή τους.

 

 

 

 

 

Στο τέλος του ταξιδιού μας, επισκεφθήκαμε φυτείες ευκαλύπτου ηλικίας από 2 μέχρι και 10 ετών και συζητήσαμε λεπτομερώς για την διαδικασία προετοιμασίας του εδάφους με στόχο την καλύτερη εξασφάλιση της καλλιέργειας. Είδαμε και ενημερωθήκαμε από κοντά για κάθε στάδιο της παραγωγής, από την φύτευση του δενδρυλλίου μέχρι το στάδιο που παίρνει τη μορφή wood chips.

 

 

 

Το συγκεκριμένο ταξίδι, αποτέλεσε σημαντικό σταθμό γνώσης και εμπειρίας για την ομάδα της Eucalyptus!

Με αίσθημα ευθύνης πάντα για τους επενδυτές μας, βρισκόμαστε πλέον σε θέση να μπορούμε να διασφαλίσουμε πλήρως και με επιτυχία την Καλλιέργεια Ευκαλύπτου στην Ελλάδα. 

Βρισκόμαστε δίπλα στον επενδυτή καθ΄ όλη τη διάρκεια της 20ετίας, παρέχοντάς κάθε υποστήριξη και τεχνογνωσία με στόχο τη μεγιστοποίηση της επένδυσής του.

 

Ενημερωθείτε για την «Αποκλειστική συνεργασία της Eucalyptus, με την ισπανική εταιρεία Ence»